Hey!

Zoals je waarschijnlijk wel weet is de manier waarop je cosmetica bewaart erg belangrijk. Het heeft invloed op de effectiviteit, mogelijkheden en ingrediënten en daardoor invloed op de conditie van het haar en de huid. Daarom zal ik vandaag een blog wijden aan de manier waarop ik mijn drie favoriete cosmetica bewaar: kokosolie, lijnzaadolie en olijfolie. Geniet van mijn post!

Het bewaren van olie

Cosmetische olie moet, net als andere haar-, huid- en nagelproducten, op de goede manier bewaard worden. Waarom? Zodat je het niet verspilt en de olie zijn eigenschappen niet verlies en schadelijk wordt. Daarom moet je de cosmetica in goede omstandigheden bewaren. Het moet niet in direct licht staan, niet in een vochtige omgeving, geen extreme temperaturen of lucht. De olie zal anders ranzig worden, vies ruiken, de kleur verliezen en een negatieve impact hebben op het haar en de huid.

Hoe bewaar je kokosolie?

Kokosolie is een zogenaamde niet-drogende olie. Dit houdt in dat het stabiel is als het bewaard wordt. Dit komt door de samenstelling, het bestaat voor 80% uit verzadigde vetzuren. Daardoor kan kokosolie zowel in de keuken als de badkamer bewaard worden. De temperatuur waarbij kokosolie smelt is 25 graden Celsius dus daar hoef je jezelf geen zorgen over te maken. Het is wel belangrijk om kokosolie in een luchtdichte pot te bewaren, uit het licht.

Hoe bewaar je lijnzaadolie?

Lijnzaadolie is een droge olie. Het bevat veel meervoudig onverzadigde vetzuren waardoor het gevoelig is voor externe factoren. Het kan gaan ontleden als het blootgesteld wordt aan een bepaalde temperatuur, lucht of licht. Lijnzaadolie moet op een droge, koele plek bewaard worden (zoals een koelkast). Hou in gedachten dat lijnzaadolie troebel kan worden als je het bewaard. Dit is een natuurlijke reactie. Je kunt lijnzaadolie het best binnen drie of vier weken opmaken.

Hoe bewaar je olijfolie?

Olijfolie is gemaakt van enkelvoudig onverzadigde vetzuren en in kleinere hoeveelheden verzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze combinatie zorgt voor gevoeligheid voor externe factoren. Het is belangrijk om te weten dat olijfolie een niet-drogende olie is. Het heeft een houdbaarheidsdatum maar kan veel langer bewaard worden als het op de juiste manier bewaard wordt. Licht en lucht is het meest schadelijk voor olijfolie. Het moet in een donkeren glazen fles bewaard worden met een temperatuur tussen de 10 en 18 graden Celsius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *