Elke dag trek ik ’s ochtends gekke gezichten in de spiegel, steek mijn tong uit naar mijn spiegelbeeld, tik op mijn wangen en maak een aantal duckfaces.. ben ik gek geworden?! Zeker niet! Dit is een workout voor mijn gezicht ’s morgens!

Ik ben benieuwd of je weleens iets soortgelijks bent tegengekomen. Volgens mij zijn dit soort oefeningen nog niet heel populair maar toch brengen ze veel voordelen. Laat me weten of jij het ook doet! Ik wil graag het één en ander vergelijken :-).

Hier begon het allemaal mee. Je leest zo waarom ik met deze oefeningen ben begonnen en wat ik ermee win!

Voordelen van gezichtsoefeningen

Als je jezelf nog steeds afvraagt wat je kunt bereiken door gekke gezichten te trekken lees dan verder over de voordelen van gezichtsoefeningen.

Een dagelijkse workout is de perfecte manier om het gezicht slanker te maken en de gezichtskenmerken te verbeteren. Voer de oefeningen regelmatig uit en voer ze correct uit om een soepelere en veerkrachtigere huid te krijgen op de meest problematische plekken (kaken, kin, oogleden). Deze workout voor het gezicht helpt extra zuurstof bij de huid komen en stimuleert de microcirculatie zodat je meer vetweefsel verbrandt en de producten die je gebruikt twee keer zoveel kracht hebben.

Waarom ’s morgens?

Om eerlijk te zijn: je kunt op elk moment van de dag de spieren van het gezicht trainen, zelfs voor het slapen gaan of tijdens de lunchpauze. Er is geen speciale voorbereiding, kleding of plaats nodig. Daarom hou ik er zo van!

Ikzelf doe het ’s ochtends gelijk na het opstaan. Voor mij heeft het de volgende voordelen:

  • De spieren in mijn gezicht worden geactiveerd en gestimuleerd.
  • Het is een goede voorbereiding voor een moisturizer.
  • Circulatie van de huid wordt gestimuleerd zodat je een mooie blos krijgt op de wangen.
  • Het is een ontspannend moment, je maakt jezelf aan het lachen door gekke gezichten te trekken.
  • Het is echt een geweldige manier om een nieuwe dag te starten.

Welke oefeningen zijn het voor mij?

De oefeningen kunnen per persoon verschillen. Er is geen one-size-fits-all set oefeningen. Er zijn er zoveel dat iedereen de oefeningen kan kiezen die het best bij hem of haar past.

Laat me weten wat jouw favoriete oefeningen zijn, de makkelijke die fantastische resultaten geven!

  • Oefening 1: Ik laat mezelf ongegeneerd gapen, open mijn mond zo wijd mogelijk en rek het naar links en rechts.
  • Oefening 2: Ik blaas mijn wangen op met lucht, beide tegelijk. Een ballon opblazen geeft hetzelfde effect.
  • Oefening 3: Ik trek een tijdje gekke gezichten in de spiegel, zoals een duckface, overdreven glimlach, verrast gezicht of een evil frons.
  • Oefening 4: Ik lach en til de hoeken van mijn lippen op met mijn vingers. Ik hou het zo lang mogelijk vast.
  • Oefening 5: Als laatst masseer ik mijn gezicht met ronde bewegingen, alsof ik mijn rimpels met mijn handen wil verzachten.

Notitie! Herhaal elke oefening ongeveer 15 seconden lang!

Effecten van gezichtsoefeningen ’s ochtends

Deze hele workout voor het gezicht duurt ongeveer 5 minuten in totaal. Soms combineer ik oefening 5 met het aanbrengen van een moisturizer zodat ik wat tijd win ’s ochtends.

Welke voordelen ervaar ik van deze oefeningen? Het is voor mij een manier om wakker te worden. Het is echt een fijne start van de dag als mijn huid een energieboost krijgt. De moisturizer die ik daarna gebruikt wordt beter geabsorbeerd en de huid blijft de hele dag door stralend en licht.

De beste effecten merkte ik na 2 weken dagelijks de oefeningen doen. Ik merkte dat mijn huid sterker en zachter werd. Mijn onderkin is weg en de kaken zien er wat slanker uit. Ook heb ik geen gezwollen ogen en donkere kringen meer.

Ik ben zo blij dat ik gestart ben met gezichtsoefeningen! Het is echt een onderdeel van mijn dagelijkse ritueel en ik stop er zeker niet mee! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *