Hey!

Ik voel aan mijn water dat elke vrouw droomt van dik en sterk haar. Heb ik het fout? Ik ben hier echt op gefixeerd omdat moeder natuur mij niet alleen maar fijn en onhandelbaar haar heeft gegeven maar ook haar dat snel beschadigd. Gelukkig heb ik na het testen van tientallen haarverzorgingsproducten eindelijk de behandeling gevonden die voor mij werkt. Wil je weten hoe ik het doe? Lees dan verder.

1. Producten om het haar te wassen die het volume van fijn haar een boost geven

Natuurlijk zijn er speciale shampoos die het volume een boost geven. Ze bevatten stoffen die de wortels liften. Met andere woorden: zulke producten zorgen ervoor dat mijn haar er voller uitziet. Ook zorgen deze shampoos voor een onzichtbaar laagje op elke haar die klitten voorkomen en body geven aan de gehele lengte van het haar. Dit zorgt voor een indrukwekkende look. Welke shampoo moet je kiezen als je dun haar hebt? Mijn absolute must is de shampoo voor fijn haar van Kérastase.

Wat is er zo speciaal aan deze shampoo? Het bevat cellulosepoeder dat het haar lift. Daarnaast bevat de shampoo van Kérastase stoffen die het lichaam en het haar effecten geven die lijken op een lamineer behandeling. Geloof me, het uiterlijk van het haar verbetert al na de eerste keer gebruik van deze stof. Met elke wasbeurt zal het haar mooier en mooier worden.

2. Droogshampoo voor fijn haar

Zelfs een doorsnee shampoo zoals die van Batiste kan meer volume geven aan het haar omdat één van de karakteristieke kenmerken van producten die rijstpoeder of talk bevatten, is dat ze opbouw creëren en het haar omhelzen, wat resulteert in voller uitziend haar. Daarom zal je haar meer body hebben en ‘fluffy’ zijn op de dagen dat je droogshampoo gebruikt en je haar wast zonder water te gebruiken. Droogshampoos bevatten vaak extra stoffen die het volume een boost geven. De volgende keer dat je een droogshampoo gaat kopen, zoek een product dat volume geeft aan het haar.

Klorane heeft een shampoo ontwikkeld, deze is echt mijn persoonlijke favoriet. Het bevat Aziatisch rijstzetmeel. Deze cosmetica absorbeert zonder problemen het overmatige talg en maakt het haar voller. Haar dat met deze droogshampoo behandeld is ziet er fris uit en heeft meer volume.

3. Conditioners die volume geven aan fijn haar

Ik vind dat je niet voor het haar kan zorgen zonder een conditioner te gebruiken. Ik hou van de effecten die zulke producten op mijn haar hebben: het is zachter, heeft meer glans, is veerkrachtiger en het helpt me om mijn haar makkelijker te behandelen. Helaas geven veel conditioners alleen maar tijdelijke effecten. Het haar ziet er een paar uur lang goed uit. De volgende dag is het fijne haar overbelast. Gelukkig zijn er conditioners speciaal voor fijn haar ontwikkeld. Ze zijn net zo effectief, ondanks dat ze lichter zijn. Wat zijn de meest geschikte conditioners voor fijn haar?

Ikzelf zou kiezen voor L’Oréal Volumetry. Ik overdrijf niet als ik zelf dat ik letterlijk van deze conditioner houd. Ik hou van het effect dat het creëert op mijn haar. Het maakt mijn haar niet plat maar geeft het juist een push-up effect. De lokken blijven lange tijd gelift en fluffy.

4. Lichte spray conditioners voor fijn haar, makkelijk in gebruik

Soms heb ik te weinig tijd om normale conditioners, haarmasker of andere haarverzorgingsproducten te gebruiken. Op andere momenten heb ik het gevoel dat mijn haar een extra portie voeding nodig heeft. Het is algemeen bekend dat leave-in conditioners het haar plat maken, daarom kies ik light hair mist. Dit is een echte game changer! Je kunt het flesje in je handtas meenemen en gebruiken wanneer je het gevoel hebt dat jouw haar voeding nodig heeft. Het effect is geweldig! Spray conditioners hoef je niet uit het haar te halen, zijn super licht en perfect geschikt voor fijn haar. Degene die het best bij mijn haar past is Matrix Biolage Volume Spray. Dit product bevat interessante hydraterende stoffen zoals katoenextract en soja-eiwitten dat het haar regenereert en lift.

Ken jij goede producten om fijn haar mee te behandelen? Ik heb gelezen dat veel kruidendestillaten niet alleen op de huid maar ook op het haar gebruikt kunnen worden. Ik ben benieuwd of jij al eens een kruidendestillaat getest hebt. Zo ja, laat een reactie achter met jouw ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *