Er zijn dagen waarop het nodig is om zwaardere foundation aan te brengen. In mijn geval komt dit het meest voor op die dagen waarop VEEL puisten verschijnen op mijn kin en rond mijn neus. Als ik dan naar buiten moet voor een belangrijke afspraak, moet ik ze wel bedekken met een concealer en een volledig bedekkende foundation. Als ik thuisblijf, breng ik natuurlijk geen make-up aan.

Hoe breng je make-up aan?

Er zijn een paar simpele regels die je kunnen helpen om de natuurlijkheid van je make-up te behouden. Je moet deze regels zorgvuldig volgen, om het gewenste resultaat te behalen. De foundation moet worden aangebracht met een borstel met een platte punt, of een spons (ik doe dit met mijn beautyblender). Je laatste allerlaatste optie zijn je vingers, want deze kunnen het product nooit gelijkmatig verdelen, en zeker niet in kleine hoeveelheden. De tweede regel is dat je de make-up meer in de huid moet aaien in plaats van te smeren. Op deze manier krijgen we een betere bedekking, make-up die langer blijft zitten, en verbruiken we minder van het product. Dit is allemaal leuk, maar zelfs als je je aan deze regels houdt, kan je te maken krijgen met een te dikke make-uplaag, bijvoorbeeld als we kiezen voor een erg dikke formule.

Mijn methode: breng foundation aan met stipjes

Ik weet dat het misschien gek klinkt, maar dit is 100% effectief. Verder vereist het geen speciale benodigdheden of producten. Alles kan worden gedaan met je favoriete foundation (ongeacht de consistentie) en een kwast of spons.

Hoe doe je dit?

  • Bereid je foundation en concealer voor. Ik kies graag voor twee tinten en een erg lichte tint voor de concealer. Alleen dan kan ik een natuurlijk resultaat behalen.
  • Neem een beetje van het product met je vinger, en druk het in stipjes op je gezicht. De ruimte tussen de stippen moet ongeveer 2-3 cm zijn. Waar op je gezicht? Begin met de concealer, met een uiteenlopende driehoek onder je ogen. Breng donkerdere stippen aan in een rechte lijn onder je jukbeenderen, van je lippen tot je oren. Gebruik dezelfde kleur om stippen te plaatsen op je slapen, de zijkanten van je voorhoofd en onder je kaaklijn. Vul de rest van je gezicht met een lichtere tint.
  • De laatste stap is om het allemaal te mengen met je favoriete spons of kwast. Doe dit altijd met een cirkelende beweging, terwijl je de foundation in je huid drukt.

Omlijn je gezicht met de stippenmethode

Deze make-uptechniek heeft een aantal voordelen. Om te beginnen is het, dankzij de gelijkmatig verdeelde, kleine hoeveelheden van het product, een stuk gemakkelijker om het over je hele gezicht te verdelen. In dit geval gebruiken we minder cosmetica, en het resultaat is nog steeds zichtbaar. Je foundation zal nog steeds je onzuiverheden bedekken, maar het uiteindelijke resultaat zal een stuk natuurlijker zijn en voorkomt dat de foundation zich ophoopt in rimpeltjes of poriën. Verder, dankzij het creëren van stippen op mijn gezicht, heb ik eindelijk geleerd hoe ik mijn gezicht moet omlijnen! Dit is de meest gemakkelijke manier om te oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *