Hoi!

Ik was op zoek naar de juiste producten om mijn hoofdhuid te wassen. Uiteindelijk heb ik het gevonden! Ook ben ik achter de beste methoden gekomen om mijn haar en hoofdhuid te conditioneren, dus ik ga ze speciaal voor jullie beschrijven. Lees verder voor de gemakkelijkste recepten voor DIY hoofdhuidscrubs.

HOOFDHUID SCRUBBEN

Ik heb geen idee waarom zo weinig mensen een hoofdhuidscrub toepassen. Zo’n behandeling lat je de dode huidcellen, talg, onzuiverheden en roos verwijderen. Je haar blijft langer fris. Het wordt versterkt en gevoed. Dankzij de scrub neemt de huid de ingrediënten van maskers en conditioners sneller op. Verder zorgt de behandeling voor ontspanning. Ik voel me er altijd goed door!

Welke ingrediënten kun je gebruiken in je hoofdhuidscrub? Als je haar uitdunt, kun je brahmi, klis of paardenkastanjeschors proberen. Gebruik goudsbloem, heermoes, rozemarijn of munt voor een vettige hoofdhuid. Heb je last van roos? Probeer dan netel, klis of henna.

Hoe maak je een DIY hoofdhuidscrub? Er zijn vele recepten. Kies voor stoffen die ook je haar conditioneren. Een goede keus – suiker en je favoriete shampoo; rhassoulklei en shampoo; koffie of havermeel en haarconditioner.

HOOFDHUIDMASSAGE

Niet alleen de hoofdhuidscrub geeft goede resultaten. Een massage is belangrijk om je hoofdhuid en haar in vorm te houden. Waarom? De massage bevordert de bloedcirculatie, waardoor nutriënten gemakkelijker kunnen doordringen tot in de haarzakjes. Ook laat het je ontspannen voelen. Ik masseer mijn hoofdhuid elke keer dat ik mijn haar was – elke twee of drie dagen. Je kunt speciale gadgets gebruiken, zoals massagemiddelen of borstels van drogisterijen. Ook een natuurlijke olie zal je helpen tijdens de massage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *