Hoi meiden!

Donkere kringen, wallen, scheuren, roodheid. Deze ongemakken kunnen ook gebeuren met jouw ogen wanneer je niet goed voor ze zorgt. Helaas weet ik daar meer over… Maar gelukkig kon ik het probleem verhelpen en ik ga jou precies vertellen hoe ik dit deed. Het begon vrij eenvoudig…

Donkere kringen en wallen onder (mijn) ogen

Deze verschenen toen ik de huid rond mijn ogen verwaarloosde. Ik denk dat het te maken had met een gebrek aan lichaamsbeweging in de frisse lucht en slaapproblemen. De wallen werden groter en groter en de donkere kringen waren elke dag meer zichtbaar. Ik moest de reden vinden achter het verergeren van de conditie van mijn huid. Ik elimineerde snel twee de meest voorkomende redenen voor donkere kringen: een slecht dieet en een stressvolle levensstijl. Het volgende bleek ook onwaarschijnlijk. Het ging over de genetische aanleg en gevoelige huid. Of was het misschien gewoon mijn leeftijd? Nee, zeker niet! Desondanks, als je lijdt aan dezelfde imperfecties als ik toen, doe dan wat ik deed.

De belangrijkste regels voor de verzorging van de huid rond de ogen

Als je wilt dat jouw huid glad, stevig en gezond blijft rond de ogen, onthoud dan het volgende: lang slapen, dieet zonder suiker, hydratatie (zowel van binnen en van buiten), beperkte koffie-inname, milde make-upverwijdering en het gebruik van de juiste cosmetica. Als laatste redmiddel kun je behandelingen proberen op het randje van cosmetologie en meer invasieve methoden (injecties met hyaluronzuur, mesotherapie dat voedende stoffen levert met luchtgolven of carboxytherapie).

Oogcrème

Een diepe slaap en een gezond dieet zal ons niet helpen om van donkere kringen af te komen als je geen oogcrèmes gebruikt. Dit zijn cosmetica voor speciale taken en elk van ons moet er minimaal een op het badkamer hebben staan. Oogcrème hydrateert, levert zuurstof aan de huid, verlicht en verzacht. Het moet vitamine C en K bevatten, maar ook arnica-, kastanje- en gingko-extract. Hoe breng je oogcrème aan om wallen en donkere kringen te kalmeren? Dep het product met je vingertoppen over de rand van de wenkbrauw en op afstand van ongeveer 2 cm vanaf het onderste ooglid. Kort masseren zal je ook goed doen om de bloedstroom te verbeteren.

Concealer voor donkere kringen rond de ogen

Hoewel het geen donkere kringen rond de ogen zal verwijderen, kan het ze effectief camoufleren. Ik heb het uiteraard over een concealer. Degene die alle gebreken verbergt, moet: een semi-vloeibare consistentie hebben die geen vlekken in de vouw achterlaten; aangebracht worden met een spons of borstel; een tint lichter zijn dan de kleur van foundation; goed absorberen voordat je verder gaat met de volgende cosmetica. Gebruik geen highlighting concealers want deze kunnen de nadruk leggen op de wallen en donkere kringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *