Ik moest gewoon mijn mening geven over deze zaak. Kunnen stickers make-up vervangen? Sinds ik gehoord heb van deze trend, kan ik niet stoppen met erover nadenken. Ik besloot de stickers uit te testen op mijn gezicht, en mijn ervaringen en mening erover te delen op de blog.

Make-upstickers nemen het internet over!

De nieuwste trends kunnen vrouwenharten stelen met de snelheid van het licht. Het hoeft maar op de catwalk te verschijnen, of worden gemaakt door een beroemd persoon, en het is meteen helemaal hot. Als het gaat om make-upstickers, komt de populariteit van een andere bron, en het is moeilijk om te bepalen wie ermee is begonnen. Het is alsof mijn Instagram van de ene op de andere dag begon te overstromen met foto’s van make-up met stickers. Heb jij dit ook gemerkt?

Terug naar de kindertijd?

Voor zover ik weet, gaan we een stukje terug in de tijd. Ten minste een aantal jaar terug (voor sommigen zelfs een paar dozijn). Ver terug naar het moment waarin we een paar jaar oud waren en enthousiast stickers verzamelen, bijvoorbeeld die bij een tijdschrift zaten. We plakten ze overal waar we maar konden, ook op onszelf. Er was een tijd waarin ik de trotse drager was van een stralende ster in mijn ooghoek, en ik dacht dat dit de mooiste decoratie ooit was. Mijn ouders lachten erom, maar ik was er helemaal gelukkig mee. En weet je wat? Vandaag de dag zou die make-up perfect zijn voor deze trend. Daarom is er geen twijfel mogelijk, we zijn teruggegaan naar onze kindertijd.

Sticker make-up. Wat moeten we erover weten?

Het kan de perfecte manier zijn om wat diversiteit aan te brengen in jouw make-up, of om het volledig te vervangen. Toen ik de make-upstickers testte, was het een toevoeging. Ik heb wel een paar extravagante make-ups gezien, die volledig cosmeticavrij waren gemaakt. Maar dan nog, stickermake-up is niets voor mij.

Make-up stickers komen in allerlei vormen:

  • subtiele bloemen of vormen aangebracht in bijvoorbeeld je ooghoek voor een frisser uiterlijk;
  • oogschaduw aangebracht op het ooglid als een soort lapje;
  • decoratieve, fijn gemaakte zelfplakkende lijnen of wenkbrauwen;
  • de iets extravagantere make-up tattoos, bijvoorbeeld op de wang.

Tijdelijke trend?

Fans van stickermake-up beweren dat de aanbreng van sticker-oogschaduw of eyeliner op het ooglid minder tijd in beslag neemt dan standaard make-up. Zelfs iemand die geen ervaring heeft met make-up, kan de wenkbrauw decoreren met een sticker, en als hij scheef zit, kun je het gewoon opnieuw opplakken. Ik denk echter dat dit slechts een tijdelijke trend is. Ik vind de ‘geen make-up’-look veel beter dan het beplakken van je hele gezicht met stickers. Ik zeg niet dat ik deze oplossing nooit zal proberen. Misschien dat ze juist perfect zijn voor op een zomerfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *